30
máj
Spárgás-csirkés spagetti
Hozzávalók
·1 csomag spárga, Šparglji
·500g csirkemell
·100g mangalica szalonna, Mákfai Mangalica Farm
·100g házi vaj, TeBiKe
·3 fej vöröshagyma, Rábcakapi Biokertészet
·4 gerezd fokhagyma
·1 csomag spagetti tészta, Fitness Tészta
·1 doboz házi tejföl, TeBiKe
·1 csokor friss bazsalikom
·1 csomag pálpusztai sajt, TeBiKe
·só, bors
Elkészítése
- A hagymákat megpucoljuk és apróra, a mangalica szalonnát kis kockákra (brunoas) vágjuk.
- A spárga fás alsó részét levágjuk és egy centis darabokra szeleteljük.
- A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk.
- Az enyhén sós vizet feltesszük forrni a tésztához.
- Egy serpenyőben kiolvasztjuk a szalonnákat. Hozzá adjuk a vaj felét, az apróra vágott hagymákat és közepes lángon megdinszteljük.
- Mikor enyhén megpirult, hozzá adjuk a csirkemellet és megpirítjuk magas lángon.
- Hozzá adjuk a spárgát és tovább pirítjuk 4-5 percig.
- A tűzről lehúzva hozzá adjuk a maradék vajat és tejföl, sózzuk és borsozzuk.
- A tésztát 8 perc alatt al’dentére (azaz harapósra) főzzük, leszűrjük és a raguhoz keverjük és összeforraljuk.
- Friss bazsalikommal és intenzív ízű sajttal tálaljuk.
Séf tipp Neked
- A ragu készülhet tejföl helyett tejszínnel, de akár a megmaradt spárga krémlevessel is gazdagíthatjuk. Fontos a krémesség, a tejszín és vaj zsírossága, ami lággyá teszi a ragut és ellensúlyozza az intenzív ízű sajtot.
- Ha idegenkednénk a pálpusztai sajttól, használjunk natúr érlelt sajtot vagy parmezánt.
- A tészta főző vize legyen enyhén sós. Olaj fölösleges bele és szűrés után sem mossuk le, ugyanis a raguhoz adva a tésztából kifőtt keményítőt így nem mossuk le, hanem a ragunkat sűrítjük vele. Érdemes harapósra főzni a tésztát mivel még a raguval is összeforraljuk így biztosan nem fő szét.