06
jún
Savanyított spárga
Elkészítése
- A spárgákat megtisztítjuk. Bármelyiket használjuk azonos méretűre vágjuk, ami az üvegbe fér, a fehér spárgát meg is pucoljuk.
- Az üveget csírátlanítjuk, forró vízben kifőzzük.
- A vizet, cukrot és ecetet felforraljuk, majd a spárgára öntjük.
- Az üveget lezárjuk és fejjel lefelé fordítva, konyharuhával letakarva hagyjuk kihűlni.
- Hűtőben tárolva hónapokig eláll.
Séf tipp Neked
- A spárgákat savanyíthatjuk fajtánként vagy vegyesen is.
- A savanyító lé ízesíthető borssal, babérlevéllel, fokhagymával, friss kerti fűszerekkel (citromfű, zsálya, bazsalikom, kakukkfű, rozmaring) vagy akár ehető virágokkal is (bodza, akác).
- Szlovéniában, Mura vidéken a spárgákat savanyítás előtt grillezik, ettől izgalmas füstös savanyúságot kapunk.