Zakuszkás mini pizza #séfaspejzből
Hozzávalók
Tésztához:
· 500 g búzaliszt,
· 250 g langyos víz
· 50 g élesztő
· 20 g napraforgóolaj, BioGold
· 10 g kristálycukor
· 10 g só
Feltéthez:
· Zakuszka, Erdély Ízei
· Felvágottak, Szélessy Birtok
· Házi füstölt kolbász, Mákfai Mangalica
· Füstölt szalonna, Mákfai mangalica
· Lila és póréhagyma, Rábcakapi Biokertészet
·Koktélparadicsom, Rábcakapi Biokertészet
·Füstölt gomolya sajt, TeBiKe
·Bazsalikom, Sudár Birtok
·Oregánó, Sudár Birtok
Elkészítése
- Minden összetevőt alaposan dolgozzunk össze homogén állagú tésztává.
- Lefedve szobahőmérsékleten duplájára kelesztjük körülbelül 30 perc alatt.
- Tetszés szerint adagoljuk a tésztát, minimum 4, a mini pizzánál közel 20 egyenlő gombócra érdemes osztani.
- Liszttel megszórt asztalon körülbelül fél centiméter vékonyra nyújtjuk.
- Mehet rá minden feltét, ízlés szerinti sorrendben és mennyiségben.
- 220 fokon alsó felső sütéssel 10-14 perc alatt megsül (ez vastagabb tésztánál több időt vehet igénybe).
Séf tipp Neked
· A pizzákat forró sütőben, előmelegített tepsiken süssük, hogy a tészta alja is meg tudjon pirulni.
· A pizzákat mérettől függően nyújthatjuk zsírpapíron és fejezhetjük be a feltét rárakásával, így egy mozdulattal rá tudjuk húzni az előmelegített sütőlapra.
· A pizza az egyik legkreatívabb étel, ami a feltéteket illetti, ehhez mindent szükséges alapanyagot megtalálsz piacterünkön.