A Futrinka utca kicsit másképpen
-Neked mi jut eszedbe a csokoládéról?
-Nekem Gombóc Artúr.
-És a Futrinka utcáról?
-Nekem a csokoládé.
Ezeken a meséken nőttem fel, nem keverem, és higgyétek el, hogy a történet tényleg meseszerű! Hogy miért?
Isten háta mögött kettővel van egy kis település. Albertkázmérpuszta, ami elég kicsinyke falu, kevés lélekszámmal. És annak egyik (kis túlzással egyetlen) utcájában nevezetesen a Futrinka 1 szám alatt található egy kedves kis házikó, ahol egy kis műhelyben készülnek a nemzetközileg is elismert mennyei finomságok.
Igen nemzetközileg! Felmerül benned a kérdés, hogy miért nincs akkora hírneve? Azért, mert akinek hírneve van, az valamit titkol! És legtöbb esetben egy titkos receptet! És vannak esetek amikor e titkos receptek mögött pont egyet biztos látunk, a szenvedélyt az iránt, amit készítenek. És aki szenvedélyes, az törekszik a minőségre, a tökéletességre.
Belépve ebbe a Futrinka utcai kis műhelybe, úgy érzi az ember, mintha tényleg mesében lenne. Érződik a csokoládé teljesen más, már-már bódító illata, amely teljesen eltér attól, mint amit eddig érzett az ember egy-egy ismertebb márka csokijába harapva. Mert ebben az illatban az édes csokoládé gyümölcsösségét érezzük. A bemutatóteremben a csokoládék sorakoznak kis üvegekben és kínáló tálakban. Fent a polcon pedig Gombóc Artúr ücsörög jóllakottsággal és elégedettséggel az arcán. Sorakoznak a ránézésre is különlegesnek tűnő csomagoló papírba bújtatott finomságok. Drazsék, és tábla csokik.
Különböző színű szalaggal átkötve!
Hogy miért van ennek jelentősége? Mert mindegyik szín egy-egy országot jelöl, azoknak az országoknak a színeit, ahonnan a kakaóbab származik. Azokat az ültetvényeket jelöli a szín, ahova Izabella és Zoltán személyesen utazott el, hogy megbizonyosodjanak róla, hogy az ott termett gyümölcsöt is gondos kezek szüretelik, és az ültetvényesek méltányosak nem csak velük, de az ott dolgozókkal szemben is. Az így vásárolt kakaóbabból saját pörkölés után készítik el saját csokoládéikat. A különleges ízesítésű táblás és drazsés csokoládék hozzávalóihoz is csak a legjobb minőségű alapanyagokat szerzik be.
A csokoládék iránti szenvedélyük kellemesen bizsergető íze érződik az összes desszertjükben. Fáradhatatlanul igyekeznek a tökéletesre, és amikor lehetőség akad a szakmai életben fejlődni, megragadják az alkalmat. Hívják őket rendszeresen nemzetközi rendezvényekre, ahol büszkén képviselhetik a munkájukat, és vele együtt annak gyümölcsét.
Azt hiszed csak mese? Nézz körül a spejz polcain, a legfontosabb tudnivalókat, tényeket leírtuk és amikor majd a kezedbe veszed, már a papíron keresztül is érezni fogod, hogy minden szava igaz!
A végére pedig egy kis útra való:
,,A nők imádják a csokoládés süteményt. Ezt soha ne felejtsd el, fiam! Ha házi készítésűvel tudsz előrukkolni, annál jobb. Ezzel a titokkal biztos, hogy sosem kerülsz kutyaszorítóba.”
-Tammara Webber-