Ezerarcú batáta, Babos-Szőllősy Gabriella

Babos-Szőllősy Gabriella vagyok, Sárváron születtem és nőttem fel, jelenleg Csényében élek,és 2006 óta a közigazgatásban dolgozom. Egy fiúgyermek édesanyja vagyok. Szüleim révén egészen kis koromban megismerkedtem a mezőgazdasággal, kiskerti növénytermesztés gyerekként is megszokott volt számomra, emellett szántóföldi növénykultúrával is foglalkozunk évtizedek óta.

Mindig is fontos volt számomra, hogy a zöldségek és gyümölcsök termesztését magam végezzem, lehetőségeimhez mérten. Az egészséges táplálkozás és a rendszeres sportolás elengedhetetlen számomra és a mindennapjaim része. 2015-ben, kisfiam születése után ismerkedtem meg az édesburgonyával, az első ételek között szerepelt, amit a hozzátáplálás során kipróbáltunk. 2018-ban kezdett foglalkoztatni a gondlat, hogy megpróbálkozom az édesburgonya termesztéssel. Mivel trópusi növény, Magyarországon nem elterjedt, és északabbra már nem termeszthető, így viszonylag kevés fórum állt rendelkezésre, hogy a termesztés módját elsajátítsam. Többféle technikát alkalmazva több helyszínen termesztem az édesburgonyát, bízva abban, hogy az évek során a legjobb gyakorlatot ki tudom alakítani. Az alig 25 éve Magyarországon megjelent növénynek itthon még nem alakultak ki betegségei, illetve a rovarkártevők sem jelentek meg. A gyomirtást teljesen mechanikus úton oldjuk meg. Így teljesen organikus terméket tudunk előállítani, ami mentes a vegyi anyagoktól.

A családban a sokrétű felhasználási lehetőségei és jótékony hatásai miatt kedvelt lett, mára már napi rendszerességgel fogyasztjuk.

A minőségi, vegyszermentes élelmiszerek fogyasztása egyre fontosabb szempont vásárlásaink során.

Édesburgonyát ajánlom csecsemők hozzátáplálásához, kisgyermekeknek, fogyni vágyóknak, cukorbetegeknek és persze mindenkinek, aki szereti.

Babos-Szőllősy Gabriella

Dátum:

2020.03.01.