Leírás
P.A.N.K. Normal Pét-Nat 2020'
100% olaszrizlingből készült elsőerjesztéses pezsgő, azaz Pétillant Naturel (Pét-Nat). Spontán erjesztés tartályban, majd az erjedés vége felé palackozás. Az erjedést a palackban fejezi be. Ez egy teljesen natúr bor, szűretlen derítetlen és degorzsálatlan.
Szőlőfajta: olaszrizling
Termőhely: Balaton-felvidéki Borvidék, Káli-medence
Dűlő: Pellengér dűlő
Tanúsítvány: HU-ÖKO-02 (Hungária Öko Garancia)
Tőkék ültetése: 1975
Talaj: pannon mészkő
Művelésmód: szálvessző
Szüret időpontja: 2020.09.18.
Borkészítés: Kézi válogatásos szüret, majd egészfürtös préselés. Spontán erjesztés tartályban, majd az erjedés végső szakaszában házasítás és palackozás. A palackban történő erjedés 1 hónap alatt stabilan lezajlott. Erjesztés után 5 hónapig palackban pihent.
Szűrés, derítés és degorzsálás nélkül!
Kén: SO2= 0 mg/l
Palackozás: 2020.11.17.
Palack mennyiség: 2078 palack
Alkohol tartalom: 12,6% Vol
Cukormentes extrakt: 17,8 g/l
Redukáló cukor: 4 g/l
Összes SO2: 0 mg/l
CO2: 4,3 bar
Tudd, hogy mit iszol!
Semmi sallang csak színtiszta bor!
Mitől is lesz természetes egy bor? Attól, hogy vegyszermentesen termesztett szőlőből, adalékanyagok és manipuláció nélkül készül. A tudatosság a táplálkozásban, napjaink egyik legfontosabb témája. Egyre többen tudni szeretnénk, honnan származik és mi kerül az élelmiszerünkbe. A bor esetében azonban nem kötelező ráírni a címkére, hogy mi van a palackban. Sok esetben nem csak szőlő az alkotóeleme, hanem egyéb adalékanyagok is.
Az e-spejz zászlajára tűzte a felszívódó vegyszerek és gyomirtó nélkül művelt, egészséges, tiszta szőlőből, a pincében minimális beavatkozással készült borok képviseletét. Valljuk, hogy a jó borhoz nincs semmi hozzáadva és nincs belőle semmi elvéve, így fejezi ki a termőhely, talaj, klimatikai adottságok, vagyis a terroir megismételhetetlen jellegét, legyen az bio, biodinamikus vagy natúr.
Értékelések
Még nincsenek értékelések.