Erdély Ízei

Bemutatkozás

Szabó Szilvia vagyok, 2018 óta erdélyi zöldségkrémek zakuszkák készítésével foglalkozom.

17 évesen találkoztam először a zakuszkával, amikor barátnőm erdélyi származásának köszönhetően körbejártuk Erdélyt. Az ízvilága azonnal rabul ejtett és mivel a zakuszka ott mindenhol kapható és minden háztartásban készítik, rengeteget ettem belőle. A klasszikus babos ízesítésű a leginkább elterjedt.

Később a férjem erdélyi származásának köszönhetően találkoztam újra a zakuszkával. A régi recept és a zakuszka szeretete hozta az ötletet, hogy esetleg más is kedvelné…

De bővebben mi is az a zakuszka…

A zakuszka padlizsán, pritamin paprika, paradicsom és hagyma alapú zöldségkrém, melyet egy ötödik zöldséggel ízesítek. A zakuszka jellegzetes ízét a füstösre sütött padlizsán adja. A zöldségeken kívül erdélyi sót, borsot és babérlevelet tartalmaz, majd dunsztban tartósítom.

Dátum:

2020.07.21.
Erdély Ízei