Műkedvelő Kenyérmanufaktúra Rábapaty

Bemutatkozásom

Pajor-Fekete Ilona vagyok, családanya, gyógymasszőr, kistermelőként műkedvelő pék és nem utolsó sorban vajas kenyér rajongó.

Mindig imádtam sütni, főzni, és persze enni. Gyerekkoromtól kezdve el vagyok kényeztetve e téren, hiszem a családom csodás kertjében rengeteg féle zöldség, gyümölcs és most már gabona is terem. Ezért rendkívül hálás vagyok, mivel nemcsak, hogy a lehető legfinomabb, de a legegészségesebb, vegyszermentes alapanyagok állnak rendelkezésemre!

2018-ban készítettem el a vadkovászomat liszt és víz keverékéből, azóta is őt tartom életben, belőle készülnek a kenyerek. A lassú fermentáció során alakul ki a kovászolt kenyér jellemző állaga, utánozhatatlan íze, illata. Először persze csak magunknak készítettem, de az igazi kenyér hamar követőkre talált. Gondoltunk egy nagyot, búzát vetettünk és mire jött az aratás, készen állt a kis műhelyünk is. Itt készülnek a kézműves kenyereink, amihez tényleg nem kell más, csak liszt, víz és só. Na meg persze egy kis vaj a végén…

Dátum:

2021.02.15.