fbpx

Séf a Spejzből! Bemutatjuk Farkas Richárd séfet…

Szeretnénk nektek bemutatni Farkas Richárd séfet, aki mostantól az e-Spejz.hu arca és munkatársa!

 

A Pápai születésű séf Győrben végezte tanulmányait, majd kalandos útkeresés után ott is szerezte első komolyabb szakmai tapasztalatait a Belga Étterem majd a Győrújbaráti Pipacs Bisztró konyháján Forster Zoltán séf mellett.

Innen útja Budapestre vezetett, ahol belekóstolt a nagyvárosi pezsgésbe és az elit konyhák életébe. Krausz Gábor séf vezetésével a ZONA csapatába először szakács majd később Junior Sous-chefként dolgozott. Karrierje legmeghatározóbb időszakát a Mák konyháján töltötte Mizsei János séf keze alatt. Az ott töltött idő nagyban formálta a szakmához való viszonyát, szemléletét, látásmódját. Itt lehetősége volt Daniel Berlin 2 Michelin csillagos Svéd séf irányításával dolgozni és tanulni.

Útja azután Barcelonába vezette, ahol először Ferran és Albert Adriá egyik éttermében, a Michelin-csillagos Hoja Santaban, majd az 5*-os luxus hotel, a Grand Hotel Central konyháján szerzett életre szóló tapasztalatokat.

Hazatérve 2017 októberétől vezeti az Őriszentpéteri Pajta konyháját hetente változó étlappal, szezonális és kizárólag regionális kistermelői alapanyagokat használva. Rendszeres szereplői az egyetlen hazai étteremkalauz a Dining Guide Top 100 Hazai és Top 10 Vidéki éttermeinek. 2019-ben kiérdemelte a Miele Év Ifjú Séftehetsége díját. Idén az országos rangsor 24. helye mellett az Év Fenntartható Étterme díjat is a Pajtának ítélték. Folyamatosan kutatja a környékbeli termelőket friss minőségi alapanyagért, járja az erdőt mezőt elfeledett kincsek után nyomozva vagy éppen szedi le korán reggel a Pajta kertjéből.

 

Most pedig csatlakozva az e-Spejz.hu csapatához segíti munkánkat termelők felkutatásában, termékeik tesztelésében és fejlesztésében. Nektek vásárlóinknak pedig az ezekből készíthető ételek ötleteit, receptjeit osztja meg és tanácsaival látja el az otthoni főzés szerelmeseit.

 

„Egy étterem konyhájának egyik alapfeltétele a friss és jó minőségű alapanyag! Ez evidens módon a régióból, helyi termelőktől kerül a spejzba, onnan pedig a tányérra. Számomra fontos a személyes kapcsolat, a közös munka. Tudom melyik alapanyag kitől érkezik és azt hogyan termelték meg. Azt mondják, az vagy amit megeszel… Együnk minőségi ételeket, jó alapanyagokból ezzel támogatva a helyi kistermelők munkáját.”

#séfaspejzből

Kosár
Bezár

Nincsenek termékek a kosárban.

Sütik használatával javítjuk weboldalunk működését. A weboldal böngészésével Ön elfogadja a sütik használatát.