11
ápr
Tárkonyos bárányragu leves
Hozzávalók
· 1kg bárány apróhús, Szélessy Birtok
· 1kg leveszöldség csomag, Rábcakapi Biokertészet
· 3l zöldség alaplé
· 3 szem burgonya, Rábcakapi Biokertészet
· 1 db karalábé, Termelői
· fél karfiol
· 1l tejszín
· 100g házi vaj, TeBiKe
· 3 gerezd konfitált fokhagyma, A Fűszeres Lány
· 1 csipet szárított vargánya, Banyaerdő
· 1 evőkanál szárított tárkony
· 1 kis citrom
· só, Pödör
· bors , Pödör
· friss snidling a tálaláshoz
Elkészítése
- A zöldségeket megmossuk és meghámozzuk.
- A répákat szeleteljük, a karalábét és burgonyát kockákra vágjuk. a karfiolt kis rózsáira szedjük szét, a vöröshagymát apróra vágjuk.
- Forró lábasban habzó vajon megfuttatjuk a vöröshagymát és konfitált fokhagymát, majd hozzáadjuk a húst, amit lepirítunk.
- Bele rakjuk a zöldségeket, pár percig pirítjuk még a hússal együtt.
- Sózzuk, borsozzuk, majd felengedjük alaplével.
- Alacsony lángon fedő alatt puhára főzzük a húst és a zöldséget is.
- Hőkiegyenlítéssel hozzá adjuk a tejszínt a leveshez.
- A citrom reszelt hájával, levével, a szárított vargányával és a tárkonnyal ízesítjük a levest.
- Újra forrás után levesszük a tűzről.
- Friss snidlinggel tálaljuk.
Séf tipp Neked
- A hőkiegyenlítésnél mikor a tejszíhez folyamatosa adunk 2-3 merőkanál meleg levest és elkeverjük, azért fontos, hogy a tejszín ne csapódjon ki a levesünkben.
- AA végén hozzáadott citromlé és héj, valamint tárkony friss könnyed ízt ad a levesnek.
- Levesbetétként főzhetünk bele csigatésztát.