01
ápr
Medvehagyma pestos tészta
Hozzávalók
Hozzávalók a medvehagyma pestohoz:
· 90g medvehagyma
· 80g dió, Vasi Dióbirtok
· 110g parmezán
· 2 gerezd fokhagyma, Rábcakapi Biokertészet
· 3dl olíva olaj, Honestoil
· 8g finom tengerisó, Pödör
· 2g penja bors, Pödör
Hozzávalók a tésztához:
· 1 csomag orsótészta, FürjPiac
· 1 evőkanál házi vaj, TeBiKe
·1 csomag füstölt rábaközi tehén sajt, TeBiKe
· 5-6 levél friss medvehagyma
Elkészítése
- A pestohoz a diót előmelegített sütőben 180C fokon 10 perc alatt megpirítjuk, majd miután kihűlt amennyire lehet tisztítsuk meg barna héjától.
- A medvehagymát megmossuk és konyharuhán leszárítjuk.
- A parmezánt és a fokhagymát lereszeljük.
- Minden előkészített hozzávalót a pestohoz egy turmixba rakunk vagy botmixerrel magas falú edénybe és tetszőlegesen darabos, vagy éppen homogén állagúra turmixoljuk.
- Az orsó tésztát sós lobogó vízben 6 percet főzzük, majd leszűrjük.
- Előmelegített serpenyőben habzó vajon megfuttatjuk a tésztát és hozzáadjuk a medvehagyma pestot, amivel alaposan átforgatjuk.
- Frissen vágott medvehagymával és reszelt sajttal tálaljuk.
Séf tipp Neked
- A pesto üvegbe téve olaj alatt akár fél évig is eláll.
- A pestonál cserélhetjük a diót bármilyen olajos magra a sajtot pedig akár pirított panko morzsára is.
- Akár húsok mellé vagy pirítósra kenve is kiváló kísérő.