10
dec
Rántott harcsa, fenyőmagos pirított burgonya, remulád mártás
Hozzávalók
a rántott halhoz:
· 1kg friss szürkeharcsa filé, Panarini
· 6db tojás, Rácz Sándor
· 250g búzaliszt, Celldömölki Malom
· 1csomag panko morzsa
· finom tengeri só, Pödör
a fenyőmagos főtt-sült krumplihoz:
· 1kg sárga burgonya, Rábcakapi Biokertészet
· 1 üveg fenyőmag, Pödör
· 3-4 evőkanál mangalica zsír, Mákfai Mangalica Farm
·só, bors
a Remulád mártáshoz:
· 150g majonéz
· 150g házi tejföl, TeBiKe
· 100g alma, Termelői-Rábcakapi Biokertészet
· 100g csemege uborka, Termelői
· 20g porcukor
· 10g száraz fehérbor, Zelna
· 1db citrom
· 1 csokor petrezselyem
a Tálaláshoz:
· 1 doboz vegyes csíra, Gál Judit
· friss petrezselyem levelek
· 1 gerezd citrom
Elkészítése
- A burgonyát megmossuk és sós vízben puhára főzzük, lehűtjük majd megpucoljuk.
- Cikkekre vágjuk, tepsibe tesszük és meglocsoljuk mangalica zsírral, sózzuk, borsozzuk.
- 220 C fokon 15 percenként átforgatva aranybarna ropogósra sütjük 45 perc alatt.
- A remulád mártáshoz az almát és csemege uborkát apró kockára (brunoas), a petrezselymet pedig finomra vágjuk.
- A házi tejfölt kikeverjük a majonézzel, a citrom levével, héjjal, borral és porcukorral és hozzáadjuk az almát és uborkát is.
- A fenyőmagot száraz serpenyőben, odafigyelve és mozgatva megpirítjuk.
- A sült burgonyát összeforgatjuk a pirított fenyőmaggal.
- A friss harcsa szeleteket adagoljuk, sózzuk majd klasszikus bécsi panírba (liszt, tojás, zsemlemorzsa” forgatjuk.
- 180C fokos olajban oldalankén körülbelül 1 percet sütjuk a halat, majd papírtörlőn lecsepegtetjük.
- A meleg köretet és halat hideg mártással tálaljuk, vegyes csírákkal, petrezselyemmel és citrommal frissíthetjük
Séf tipp Neked
- A remulád mártást akár előző nap is elkészíthetjük.
- Fontos a jó minőségű, friss halfilé. Harcsa helyett pisztráng vagy tokhal filét is választhatunk.
- Pirított magvakkal könnyen csempészhetünk roppanós textúrát a köretekbe legyen az fenyőmagos sült krumpli, vagy akár diós burgonya püré.
- A burgonyát cserélhetjük édesburgonyára is.