26
nov
Édesburgonyás tócsni, tejföl, sajt
Hozzávalók
· 400g édesburgonya
· 40g tejföl, TeBiKe
· 40g liszt, Celldömölki Malom
· 2db termelői tojás, Rácz Család
· 4g só, Pödör
· 2g bors, Pödör
· 2 gerezd konfitált fokhagyma, A Fűszeres Lány
· 0,5l olaj a sütéshez, BioGold
Tálaláshoz:
· Házi tejföl, TeBiKe
· Rábaközi füstölt tehén sajt, TeBiKe
Elkészítése
- Az édesburgonyát meghámozzuk és lereszeljük.
- A többi összetevővel együtt begyúrjuk a tócsnit.
- Serpenyőben ujjnyi olajat melegítünk 180C fokosra.
- Egy evőkanálnyi masszát óvatosan a serpenyőbe helyezünk és körülbelül fél centiméter vastag lepénnyé formázzuk.
- Oldalanként 1-1 perc alatt aranybarna ropogósra sütjük, majd papírtörlőn leszárítjuk.
- Feltétként hideg házi tejföllel és füstölt sajttal tálaljuk.
Séf tipp Neked
- A tócsni készítéséhez használhatunk burgonyát, tököt, répát, almát vagy akár lila krumplit és édesburgonyát is, vagy ezeket párosítva is.
- Ízesítéshez használhatjuk a konfitált fokhagyma olaját is, de kedvünkre fűszerezhetjük.
- Feltétek tekintetében is elrugaszkodhatunk a klasszikustól és tálalhatjuk zakuszkával, libamájpástétommal és dióval.