22
okt
Császármorzsa, mézes vaníliás mazsola, sárgabarack lekvár
Elkészítése
- A vaníliás mézes mazsolához kikaparjuk a vaníliarúd belsejét, ezt a héjjal és mazsolával együtt belekeverjük az üveg mézbe.
- A tojásokat ketté választjuk.
- A császármorzsához a búzadarát összekeverjük a tejjel, cukorral, sóval, tojássárgájával és hűtőben pihentetjük 1 órát míg a dara megpuhul.
- A tojásfehérjét kemény habbá verjük és óvatosan belekeverjük a darába, lazítva ezzel a masszát.
- Készülhet serpenyőben evőkanálnyi vajon folyamatosan kevergetve vagy kivajazott tepsiben 180C fokon sütve 5 percenként spatulával átkeverve 20-25 perc alatt.
- Tálalásnál rákanalazzuk a baracklekvárt és a mézes mazsolát, majd megszórjuk porcukorral.