15
okt
Pirított nudli, sütőtök, tökmag, gesztenye, lila és fehérszőlő
Hozzávalók
· 600g burgonya, Rábcakapi Biokertészet
· 1db tojás, Rácz Sándor
· 150g liszt, Celldömölki Malom
· 50g vaj, TeBiKe
· 3 csipet só
· 1db Hokkaidó tök, Rábakapi Biokertészt
· 200g gesztenye
· 50g tökmag
· 1 fürt fehér szőlő
· 1 fürt lila szőlő
· 1 evőkanál tökmagolaj, Göcsej Aranya
Elkészítése
- A nudlihoz enyhén sós vízben puhára főzzük a megmosott burgonyákat héjastól.
- A tököt süssük meg sütőben és vágjuk 1×1 centis kockákra.
- A sült gesztenyét megpucoljuk.
- Megpucoljuk és áttörjük, ennek a súlya kell, hogy 500g legyen
- A liszttel, tojással és sóval szép homogén, lágy enyhén ragadós tésztát gyúrunk.
- Ebből vagy apránként formázunk nudlit vagy egy nagyobb darabot sodrunk ujjnyi vastagra és szeleteljük fel azt.
- A kész nudlikat forgassuk meg egy kevés lisztben.
- Gyöngyözve forró vízben 2 perc alatt megfő, mikor feljön a víz tetejére szűrő kanállal kimerjük.
- Forró serpenyőben vajon megpirítjuk a nudlikat a gesztenyét.
- Hozzáadjuk a tököt, a tökmagot, a szőlőszemeket és össze forgatjuk.
- Tálalásnál tökmagolajjal meglocsoljuk.
Séf tipp Neked
- Igazi őszi húsmentes egytál étel, de akár köretként is tálalhatjuk sült hús vagy hal mellé.
- Az elkészült nudli jól fagyasztható, csupán forgassuk meg enyhén lisztbe majd tálcára téve rakjuk a fagyasztóba egy éjszakára. Dobozban vagy visszazárható zacskóban 1 évig is eltartható.
- A nudli készülhet színes édesburgonyából is. Ebben az esetben lehet kissé több lisztet vesz fel a tészta.