08
okt
Bundáskenyér
Hozzávalók
· 10 szelet kovászos kenyér, Műkedvelő Kenyérmanufaktúra Rábapaty
· 5 db termelői tojás, Rácz Sándor
· 2 evőkanál liszt, Celldömölki Malom
· 0,5l olaj, BioGold
· só és bors
Feltét és kísérő:
· Vikica fűszerpaprika, Fajszi Fűszerpaprika Manufaktúra
· Szarvasgombás só, Erdőkerülő
· 1 db lilahagyma, Rábcakapi Biokertészet
· Chai tea, Bazsalikomos Kert
Elkészítése
- A kenyérszeleteket lisztbe forgatjuk, majd alaposan leütögetjük róla a felesleget.
- A tojást felverjük sóval és borssal, ebbe forgatjuk a kenyeret és hagyjuk pár percet állni benne, hogy kicsit megszívja magát.
- A serpenyőbe vagy lábasba bő egy ujjnyi olajat melegítünk 180C fokig.
- Körülbelül oldalanként 20-30 másodperc alatt aranybarnára sütjük.
- Papír törlőn lecsepegtetjük.
- Megszórjuk szarvasgombás sóval és fűszerpaprikával.
- Friss lilahagymával tálaljuk, kísérőnek pedig meleg teával.
Séf tipp Neked
- A bundás kenyérhez a legjobb a pár napos kissé megszikkadt kenyér.
- Örök harc és vidámság tárgya, hogy ki mivel eszi. Legyen az lekvár, ketchup, savanyúság, zakuszka vagy chili szósz nálunk minden megtalálsz!