29
aug
Töltött cukkini
Hozzávalók
· 3-4db közepes méretű cukkini, Rábcakapi Biokertészet
· 200g darált mangalica lapocka, Szélessy Birtok
· 1db Rábaközi füstölt sajt, TeBiKe
· 25g Füstölt mangalica szalonna, Mákfai Mangalica Farm
· 4db vöröshagyma, Rábcakapi Biokertészet
· 3 gerezd fokhagyma, Rábcakapi Biokertészet
· 2db paradicsom, Rábcakapi Biokertészet
· 1db kápia paprika, Rábcakapi Biokertészet
· 1 üveg aszalt paradicsom, Banyaerdő
· 1 csomag koktél paradicsom, Rábcakapi Biokertészet
· 1 csipet zöldfűszer keverék, Sudár Birtok
· 1dl napraforgóolaj, Biogold
· só és bors
Elkészítése
- A vöröshagymát, mangalica szalonnát, kápia paprikát, paradicsomot, aszalt és koktél paradicsom felét apróra kockákra, a fokhagymát szeletekre vágjuk.
- Az aszalt paradicsom olaján megpirítjuk a mangalica szalonnát, majd a hagymákat.
- Hozzáadjuk a darált húst és a zöldségeket.
- Ízesítjük sóval és borssal, zöldfűszer keverékkel fűszerezzük.
- Az alaposan megmosott cukkiniket hosszában félbe vágjuk, végeit levágjuk, majd a magházat kanállal kikaparjuk.
- Ha készre főtt a paradicsomos darálthúsos ragu megtöltjük a cukkiniket.
- Zsírpapírral bélelt tepsire helyezzük, meglocsoljuk olajjal és szórjuk meg reszelt sajttal.
- 180 C fokra előmelegített sütőben alufóliával lefedve sütjük 15 percet, majd fólia nélkül 10 percet.
Séf tipp Neked
- A töltött cukkini készülhet különböző töltelékekből, lehet akár gombás, vargányás gombakrémes, lecsós, de akár zakuszkás is.
- Cukkini helyett süthetünk hasonló módon töltött karalábét is.
- A fóliát akkor vegyük le a cukkiniről ha az már majdnem teljesen megpuhul és csak pirítani kell.
- Ha maradna darált húsos töltelékünk, ami nem fért a cukkinikbe rakjuk hűtőbe. Másnap használjuk melegszendvics alapnak vagy főzzünk hozzá kedvünkre való tésztát, reszeljünk rá sajtot, szórjuk meg friss fűszerekkel és kész is az aznapi ebéd vagy vacsora.