27
ápr
Joghurtos retek leves, retek csírával
Hozzávalók
·3 csokor retek, Rábcakapi Biokertészet
·3db vöröshagyma, Rábcakapi Biokertészet
·3 gerezd fokhagyma
·3 evőkanál vaj, TeBiKe
·1l zöldség alaplé
·1 doboz joghurt, TeBiKe
·1 doboz retekcsíra, Gál Judit
·1dl fehérbor, Zelna Borászat
·1 teáskanál méz, Mézédes Málnafarm
·pár szál friss petrezselyem
·só, bors
Elkészítése
- A vöröshagymát félfőre, a fokhagymát szeletekre vágjuk és vajon megpároljuk.
- A megmosott retkeket három részre osztjuk. Kétharmadát felszeleteljük, a többit cikkekre vágjuk levesbetét gyanánt, a zsenge szebb levelekből félrerakhatunk a tálaláshoz.
- Hozzáadjuk a felszeletelt retek felét, a mézet és fehérbort pároljuk pár percig.
- Sózzuk, borsozzuk.
- Felöntjük az alaplével és 15-20 perc alatt puhára főzzük.
- Hagyjuk a levesalapot kihűlni, majd hozzáadjuk a retek másik felét, a joghurtot és összeturmixoljuk.
- Hidegen, a cikkekre vágott retekkel, retek csírával, levéllel és friss petrezselyemmel tálaljuk.
Séf tipp Neked
- Joghurt helyett használhatunk kefírt vagy tejfölt is a leveshez.
- Fontos megvárni amíg a leves alap kihűl, így turmixolásnál nem csapódik ki a fehérje, levesünk nem lesz csomós.
- A levesbetétnek szánt retket savanyíthatjuk.
- Levesbetétnek használhatunk olajos magvakat, sajtot vagy pirított szalonnát