19
ápr
Medvehagymás krumplifőzelék, sült virsli, kovászos kifli
Hozzávalók
·1kg burgonya, Rábcakapi Biokertészet
1 csokor medvehagyma
·1 csomag virsli, Szélessy Birtok
·1l zöldségalaplé
·1 doboz tejföl, TeBiKe
·3db vöröshagyma, Rábcakapi Biokertészet
·4-5 evőkanál olaj, Biogold
·só, bors
·kovászos kifli, Műkedvelő Kenyérmanufaktúra Rábapaty
Elkészítése
- A burgonyát meghámozzuk, kockákra vágjuk.
- A vöröshagymát apróra vágjuk és forró lábasban 3-4 kanál olajon megdinszteljük.
- Hozzá adjuk a burgonyát és kicsit megpirítjuk.
- Sózzuk, borsozzuk.
- Felengedjük a főzelék alapunkat zöldség alaplével és puhára főzzük a burgonyát.
- A medvehagymát megmossuk és összevágjuk, egy tálba rakjuk a tejföllel.
- Merünk rá 3-4 kanálnyi meleg főzeléket, amit elkeverünk és összeturmixolunk. Ezzel önmagában sűrítjük a főzeléket.
- Ezt a sűrű krémet adjuk a főzelék alaphoz, amit elkeverünk és összeforralunk, 2-3 percig főzzük.
- Ha szükséges utánízesítünk sóval és borssal.
- A virslit óvatosan beirdaljuk és egy kanálnyi olajon forró serpenyőben megpirítjuk.
Séf tipp Neked
- A főzeléket önmagán és némi tejföllel sűrítjük. Fontos, hogy a hőkiegyenlítés a habaráshoz hasonlóan történjen, csupán liszt helyett a medvehagymát és a főtt burgonyát használjuk.
- Ha túl híg lenne a főzelék, lassan főzzünk el a levéből vagy használjunk 1-2 teáskanálnyi keményítőt hideg vízben kikeverve, majd összeforralva a főzelékkel.
- Tálaláshoz használhatjuk a medvehagyma fehér virágait.