18
ápr
Gombás Melegszendvics
Hozzávalók
Melegszendvics krém hozzávalók:
·300 g gomba (150 laska 150 süngomba), Gano-Vital
·2 gerezd fokhagyma, Rábcakapi Biokertészet
·2 evőkanál mangalica zsír, Mákfai Mangalica
·1 doboz házi tejföl, TeBiKe
·1 teáskanálnyi Shiitake gomba őrlemény, Gano-Vital
·1 vöröshagyma, Rábcakapi Biokertészet
·1 mokkáskanál morzsolt bazsalikom, Sudár Birtok
·1 mokkáskanál morzsolt oregánó, Sudár Birtok
·Só, bors
A szendvics hozzávalók:
·1 db kovászos kenyér, Műkedvelő Kenyérmanufaktúra
·1 db rábaközi füstölt tehén sajt, TeBiKe
Elkészítése
- A gombákat megtisztítjuk. A sün gombát nem mossuk, mert hamar megszívja magát vízzel. Ha esetleg felületi szennyeződés van rajta egy ecsettel lesöprögetjük. Apróra kockázzuk.
- A vöröshagymát finomra vágjuk a fokhagymát pedig vékonyra szeletlejük.
- Felforrósítunk egy nagy serpenyőt, két kanál mangalica zsírt rakunk bele.
- A vöröshagymát és fokhagymát üvegesre dinszteljük és hozzáadjuk gombákat.
- Nagy lángon folyamatosan kevergetve pirítsuk.
- Belekanalazzuk a tejföl. Ízesítjük sóval, borssal és a fűszerekkel.
- Forrás után, mikor krémes állagú hagyjuk kihűlni.
- A kenyeret ízlés szerint a gombakrémmel megkenjük, részlet sajttal megszórjuk és megsütjük.
Séf tipp Neked
- Készíthetjük bármilyen frissen kapható gombából, akár több fajtával vagy keverve is érdemes kísérletezni vele.
- A gombakrém jól eltartható hűtőben vagy fagyasztóban, ha nagyobb mennyiséget készítünk.
- A Gano-Vital szárított gomba őrleményekkel kiválóan lehet “erősíteni” a krém gombásságát de ízesíthetünk velük bármilyen más ragut, ételt vagy levest.
- Ha vacsoraként kerül az asztalra remek kísérője lehet egy bögre Bazsalikomos Kert tea.