25
okt
Juhtúrós körözött #séfaspejzből
Hozzávalók
· 200g Rábaközi Juhtúró TeBiKe ·2 evőkanál Házi Tejföl TeBiKe ·1 evőkanál Vikica fűszerpaprika Fajszi Manufaktúra ·1 db lilahagyma Rábcakapi Biokertészet ·Fél db piros kápai paprika Rábcakapi Biokertészet ·1 db paradicsom ·1 teáskanál kanál málnaecet Mézédes Málnafarm ·3 csipet só ·2 csipet őrölt kömény ·1 csipet őrölt fekete bors ·Friss snidling és petrezselyem ízlés szerint Tálaláshoz: ·Kovászos kenyér ·Házi füstölt áru Szélessy Birtok ·Koktél paradicsom Rábcakapi Biokertészet
Elkészítése
- A körözött ahány ház annyi szokás, ami a készítési módot illeti. A miénk itt egy picit gazdagabb és pikánsabb verzió. Kezdésként, a fél kápai paprikát és paradicsomot vágjuk apró kockára. A paradicsomnál a levét és a velőt is “mentsük” meg, ebben rendkívül intenzív ízek vannak. A lilahagymát vágjuk finomra. A zöldségeket keverjük össze egy tálban egy csipet sóval és egy kanál málna ecettel. Hagyjuk állni 15percet.
- A tejfölt keverjük ki a túróval és adjuk hozzá a fűszerpaprikát és a fűszereket. Adjuk hozzá a zöldségeket a levükkel együtt és dolgozzuk össze. Ha szeretnénk lágyabb állagút nyugodtan adjunk hozzá még tejfölt.
- Tálaljuk friss kovászos kenyérrel, házi füstölt áruval és koktélparadicsommal.
Séf tipp Neked:
- Tehetjük még pikánsabbá egy kevés Fajszi Manifaktúra Hesztia csipős fűszerpaprikával.
- Friss fűszernövényekkel mindig élékíthetjük a körözöttet.
- Medvehagyma szezonban mindenképp próbáljuk ki!
- Különböző ecetekkel és fűszerekkel nyugodtan kísérletezhetünk ízlésünk szerint.