30
júl
Pizza #séfaspejzből
Hozzávalók
·500g teljes kiőrlésű őszi búzaliszt ·250g langyos víz ·50g élesztő ·20g olaj ·10g kristálycukor ·10g só ·ízlés szerint zakuszka ·ízlés szerint felvágott vagy kolbász ·ízlés szerint natúr sajt ·oregánó ·bazsalikom
Elkészítés
- Minden összetevőt alaposan dolgozz össze homogén állagú tésztává. Lefedve szobahőmérsékleten duplájára kell kelesztened (kb. 30 perc).
- Tetszés szerint vágd méretre , ennél a mennyiségnél 4 egyenlő gombócra érdemes osztani, majd szórd meg liszttel.
- Liszttel megszórt asztalon körülbelül fél centiméter vékonyra nyújtsd nyújtófával vagy akár kézzel. Én szeretem a vékony és roppanós szélű tésztát, de hagyhatod vastagabbra. Mehet rá minden feltét, ízlés szerinti sorrendben és mennyiségben.
- 220 fokon alsó felső sütéssel 10-14 perc alatt megsül (ez vastagabb tésztánál több időt vehet igénybe).
Séf tipp Neked
Forró tepsin süsd a nyers pizzát, így az alja is jó ropogós lesz! Ehhez a tepsit a sütővel együtt hagyod felmelegedni, a pizzát pedig nem a lisztezett asztalon hanem zsírpapíron nyújtod. Így nem csak könnyen rácsúsztatható lesz a tészta a forró tepsire, de a takarítással is spórolsz. Ha kedved tartja, a tészta szélére tehetsz sajtcsíkokat, majd a tésztát ráhajtva sajttal töltött szélű pizzát süthetsz. 😉