26
jún
Angus hamburger hús Retro házi buciban
Hozzávalók
·1 kg Angus hamburger hús
·2 tojás
·2 fej vöröshagyma
·2 gerezd fokhagyma
·só
·bors,
·600g Finom búzaliszt, Celldömölki Malom
·100g kefír
·40g szőlőmagolaj
·30g kristálycukor
·50g élesztő
·200g tej (szoba hőmérsékletű)
·8g só
·1+1 tojás (egy a tésztához egy a kenéshez)
Elkészítése
- A vöröshagymát pirítsd le és hagyjad kihűlni! Ez nagyon fontos, mivel ha nem megfelelő a hőmérséklet kicsaphatja a húst és a tojást.
- A húst, a tojást és a hagymákat dolgozd jól össze , majd ezután fűszerheted. Én a natúr fűszerezést választottam a hús jó minősége miatt, de szád íze szerint fűszerezhetsz bátran, itt az oldalon nagyon sok jó minőségű fűszer található!
- A buci elkészítéséhez minden alapanyagot helyezz egy tálba és robotgéppel lassan keverve (kb 10perig) szép sima homogén tésztát kapsz!
- Takard le és hagyd a duplájára kelni! Ez kb 30-60 perc. Lisztezett deszkára borítsd és a 125g-os tésztákat formázz belőle.
- Sütőpapíros tepsin hagyjad még 30 percet kelni, felvert tojással kend meg és tetszés szerint szezámmaggal megszórhatód a tetejét!
- 180 fokon kb 20 percet kell sütni!