12
jún
Tökmagolajos Palacsinta
Hozzávalók
·200ml tej
·300ml szóda, Xoda
·200g búza finomliszt, Celldömölki malom
·2 tojás, Rácz Sándor
·60g tökmagolaj , Göcsej Aranya
20g kristálycukor
·csipet só
·100g fehér csokoládé
Elkészítése
A szokásoshoz hasonló módon készítsd a palacsinta tésztát:
- Először a szárazanyag hozzávalókat helyezd egy tálba, majd a tökmagolajat és a tojásokat keverd hozzá!
- A folyékony alapanyagokat pedig 4 részben öntsd hozzá! Az első és második körnél a tésztád még sűrű és masszív, viszont ebben az állapotában tudod teljesen csomómentesre keverni.
- A szokásos módon forró serpenyőben süsd, ügyelve arra, hogy a tésztát mindig keverd fel merítés előtt.
- A fehér csokoládét kevés tejjel, alacsony hőmérsékleten olvaszd fel. Ezt használhatod a lekvárral megkent palacsintára csorgatva töltelék ként, de a kész palacsinták tetejére is.